04 юни 2024

Венцислав Сариев – 13-ти август

Венцислав Сариев облича първия си сценичен костюм в детската градина за ролята на Белия заек от „Алиса в Страната на чудесата“. През ученическите си години е бил част от различни театрални групи и литературни клубове и печели първата си награда в конкурс за най-добър детски разказ. Завършва бакалавър „Мениджмънт в туризма“ във Варна, след което изучава актьорство и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – София. Участва като актьор в представления в различни столични театри. Работи активно в български и чуждестранни продукции: късометражни и пълнометражни филми, реклами и музикални клипове.

„13-ти август“ е неговият дебют като сценарист и режисьор. Късометражният филм е базиран на лична история и е подкрепен от UNICEF като част от национална кампания срещу насилието сред подрастващите. Проектът е отличен с наградите “Европейски ценности” на “Drama International Film Festival” в Гърция през 2022 г., “Най-добър късометражен филм” на “Burgas International Film Festival” през 2023 г. и др.

През 2022 г. Венцислав Сариев основава SPACE MONKEYS в партньорство със Сияна Недялкова. В момента двамата работят по първите заглавия в портфолиото на компанията.

Линк към трейлър*: AUGUST 13th / SOCIAL CAMPAIGN TEASER
Официални страници на филма в социалните мрежи:
Instagram / Facebook